pondělí 8. srpna 2011

Leibovitz for Vanity Fair

Dramatické barvy, ikonické objekty, chladné barvy, neomylné oko a dech beroucí nápady - asi tak bych popsala většinu jejich výtvorů. Je královnou kreativních nápadů a její charisma jí zaručuje více než dobrou spolupráci s hvězdami jako je Kate Winslet, Tom Hanks, Tom Cruise, Scarlett Johansson, Woody Allen, Penelope Cruz a s mnoha dalšími. Když se totiž postaví za fotoaparát Annie Leibovitz všichni berou jako osobní čest moci se od ní nechat zvěčnit. V Americe ( a dost možná i v Evropě) bychom jen těžko hledali někoho, kdo by o takovou poctu nestál.







Chanel spring summer 2011 fashion show

Dokonale vybrané prostředí, hodí se k modelům, pokaždé mě překvapí, jak Karl dokáže inovovat bez toho aniž by Chanel ztratil na své konzervativní síle. Skvěle zvolená hudba, orchestr podtrhne atmosféru!

The queen Annie L.


 Oprah Winfrey


 Angelina Jolie
 Cate Blanchett

Vážím si její práce. Myslím, že je opravdové umění přenést na fotografii nejen objekty a postavy, které fotí, ale i jejich nálady a pocity nebo jedinečnou atmosféru. Obdivuji ji o to víc, že to dokáže v černobílé, bez pomoci vášnivě rudé, svěží zelené nebo blankytně modré. Jen bílá, černá a odstíny šedi, které dodávají fotkám kouzlo a hloubku.

beginning

Můj blog Velvet life je pro všechny, kteří milují módu, žijí hudbou, dokáží dlouhé minuty pozorovat detaily fotografií a obrazů, tak jako já. Baví mě sledovat originalitu Karla Lagerfelda, jiskru Oscara de la Renty a Elie Saaba, čistou jednoduchost Very Wang, Valentinův jedinečný styl, odvahu Alexandra McQueena a další. Z fotografů obdivuji královnu Annie Leibovitz, Richarda Avedona, Maria Testina, Stevena Meisela, Petera Lindbergha a další mistry vládnoucí fotoaparátu. Mohla bych jmenovat spousta hudebních interpretů, kterými se nechám unést od The Beatles, přes rockovou hudbu až po brit pop a indie, spoustu věcí, které ráda dělám, ale nejraději budu, když se na VL podíváte v průběhu psaní a zjistíte to sami. Nejde mi o to vytvořit další fashion blog, kterých jsou stovky. Přála bych si jen ventilovat své okouzlení a fascinaci z tvorby podle mého opravdových umělců.